Na enkele zeer spannenede wedstrijden veroverden Nathan Londt (jeugd) en Dennis Wilden in de seniorenklasse tussen al de talentvolle buitenlandse deelnemers de zeer begeerde podiumplekken. 

Zaterdag jl. heeft Shijak Taekwondo met enkele topsport sparringsleden deelgenomen aan de 4de OPEN Top Taekwondo Eemland (TTE)  internationaal Sparringkampioenschappen. Dit kampioenschap werd door TTE  georganiseerd in samenwerking met de TAEKWONDO BOND NEDERLAND (TBN) en werd gehouden in Leusden. Shijak vertrok rond 7 uur in de ochtend naar Leusden om de deelnemers tussen 8.00 en 8.30 uur aan te melden voor de weging.

TTE Open heeft in een zeer korte tijd zich weten te profileren als een groot internationaal toernooi. Aan dit toernooi doen er thans top deelnemers mee uit de bijna alle Europese landen, Noord Afrika, Groot Brittannië en Scandinavische landen.

Er deden 287 deelnemers mee aan dit toernooi. Doorgaans zijn er voorrondes van 3 partijen van 2 minuten, daarna de halve finale en tenslotte de finale voor de 1ste, 2de of 3de plek.

Van Shijak Taekwondo deed Nathan en Jayden Londt mee in de e A categorie  met zwarte banders. Nathan in de categorie tot 14 jaar en Jayden tot 16 jaar.  Dennis van der Wilden deed mee in de volwassen categorie tot 40 jaar in de zwaargewichten in de klasse tot de rode band

De gladiatoren werden begeleid en gecoacht door  meester Anand Harylallsingh en Cyriel Ramdjiawan.

Als voorbereiding op dit toernooi is erg hard getraind op conditie, lenigheid, explosiviteit en inzicht.

5 wedstrijdvelden

Nathan Londt mocht in de ochtend de spits afbijten voor Shijak. Hij moest het opnemen tegen een Franse deelnemer. Nathan is pas 12 jaar en draagt de rode band met zwarte slip. Een graduatie voor de zwarte band. Vanaf 12 jaar mogen de deelnemers in de A categorie net als de zwarte banders ook punten maken op de elektronische hoofdbescherming. Dit was de eerste keer dat Nathan op een extern toernooi zijn hoge technieken op het hoofd van de tegenstander mocht uitproberen. Dit ging hem goed af. In de finale moest Nathan tegen België. Hij bewoog soepel over de mat, ontweek veel snelle acties van zijn tegenstander. Hij nam de acties over door mooie snelle combinaties te maken naar het bovenlichaam en hoofd. Nathan wist zichzelf door de diverse stoten, trap- en gedraaide hoge trappen op het hoofd van de tegenstander veel punten te behalen. Dit was jammer genoeg niet voldoende om de gouden plak te maken en behaalde Jayden de zilveren medaille.

Nathan slaat de aanval van de tegenstander af!

Jayden Londt mocht zich opmaken om in de middag aan te treden.

Hij stond zelfverzekerd en gefocust tegenover zijn tegenstander. Zodra de scheidsrechter het startsein gaf ging hij ook meteen van start. Er volgde een reeks van mooie en snelle combinaties. Helaas werden niet alle punten door het elektronische systeem geregistreerd. Jayden zat in een grote poule en wist zich toch nog omhoog te knokken tot een vijfde plek.

Jayden in actie

Als hekkensluiter van de dag om 17.00 uur stond Dennis van der Wilden klaar. Per tegenstander moest hij 3x2min sparren en is een goede conditie dan geen luxe. Dennis wist in de voorrondes en halve finale van al zijn tegenstanders te winnen. Hij liet per ronde zien dat hij de betere strijder was. Alle serie trappen en stoten kwamen goed aan op de hoofd- of borstbescherming van de tegenstander. De finale was uiterst spannend. Beiden strijders gingen echt voor goud en gaven geen millimeter aan ruimte weg.

Dennis wist zijn tegenstander helemaal uit te putten, maar stond lichtelijk op punten achterstand.  

De een na de andere combinaties van stoten en trappen volgende elkaar in rap tempo op. 10 seconden voor tijd ging zijn tegenstander even op de grond ging liggen om bij te komen, maar stond op het laatste moment met moeite op om zijn overwinning op te eisen. Hierdoor heeft Dennis toch de zilveren medaille weten binnen te slepen.

Terecht trotse ouders van Dennis.