Sparringtraining van meervoudige Olympisch kampioene  Reshmie Oogink

Op zondag 6 maart heeft Shijak Taekwondo met 6 reguliere externe wedstrijd sparring deelnemers een Top seminar bijgewoond verzorgd door de beste wedstrijd Taekwondoka van Nederland.

Om sparring tips en trucs, kennis en ervaring van Reshmie binnen Shijak te verspreiden gingen onderstaande personen mee onder begeleiding van meester Cyriel en ouders  van Shijak Taekwondo Haaglanden.

Deelnemers van Shijak: Jayden en Nathan Londt, Milan van Rijt, Dennis v.d. Wilde, Neha Ghisyawan en Salma Lakhdar.

Kennis en ervaring van Reshmie Oogink

Reshmie Oogink is binnen de Taekwondo sport een grootheid. Ze begon op haar 5de met Taekwondo.

  • Op 13-jarige leeftijd kwam ze in de Nederlandse juniorenselectie.
  • In 2005 behaalde ze tijdens de Europese kampioenschappen voor junioren in Bakoe de gouden medaille in de klasse -59 kg.
  • In 2006 werd ze vierde tijdens de volgende EJK.
  • Bij de senioren won Oogink in enkele jaren diverse titels. Zo schreef ze de Dutch Open en German Open twee keer op haar naam.
  • in 2015 slaagde Oogink er in Mexico-Stad om in zich te plaatsen voor de Olympische Spelen in Rio de Janeiro,  in de klasse boven 67 kilogram
  • In 2017 veroverde Oogink in de klasse tot 73 kilogram op het wereldkampioenschap in Muju (Zuid-Korea) de bronzen medaille.
  • In 2021 zou Oogink afscheid nemen op de Olympische Zomerspelen 2020 in Tokio, maar na een positieve coronatest moest ze tien dagen in quarantaine en kon ze niet deelnemen.

Na een intensief seminar heeft ze haar kennis en ervaring overgedragen aan de deelnemers van Shijak, om door te geven aan de leden.

Het was weer een leuke vruchtbare dag voor Shijak Taekwondo Haaglanden.

Sparringtraining van Shijak is op vrijdag Eendenplein 1 Leidschenveen van

19.00-20.00 uur voor deelnemers tot 11 jaar

20.00-21.00 uur  jeugd en senioren

Voor meer info: www.shijak.nl , mail: info@shijak.nl of kom gewoon langs voor een gratis proeftraining.