Shijak Taekwondo veroverd 3 gouden medailles en miste net 2 bronzen plakken.

Zondag 20 november heeft Shijak Taekwondo deelgenomen met goed getrainde en zeer gemotiveerde sporters aan de Nederlandse Kampioenschappen Poomsae. Dit kampioenschap werd door de Taekwondo Bond Nederland (TBN) georganiseerd in het mooie Top-Sportcampus Zuiderpark in Den Haag. Aan dit toernooi doen jaarlijks circa 200 beste taekwondoka’s uit Nederland mee om te strijden voor de titel Nederlandse Kampioen. Door Er wordt vooraf dan ook extreem hard getraind om deze droom tot werkelijkheid te maken.

Van Shijak Taekwondo Haaglanden deden de volgende sporters mee: Kiyan Londt, Arash Ghafuri, Milad Ghafuri, Jonah van der Helm en meester Anand Harylallsingh. De sporters werden begeleid door de ervaren coach Cyriel Ramdjiawan.

Jonah wist zich te kwalificeren voor de finale. Zijn poule was afgeslankt tot 8 beste deelnemers. Jonah was in de finale als 1e die het veld mocht betreden. Met stalen zenuwen stond hij klaar, groet naar zijn coach Cyriel en daarna naar de jury. Jonah liep Poomsae Taegeuk Sa Yang (stijlvorm 4) en Poomsae Taegeuk O Yang (stijlvorm 5) met volle overtuiging. Helaas was het net niet voldoende voor een podiumplek. Jonah miste net de gedeelde 3de plek (3,4) en werd 5de in zijn poule. Een zeer mooie prestatie. We zien wel dat Jonah enorm is gegroeid door de trainingen. Er schuilt zeker een kampioen in Jonah.

Het gouden team stond te popelen om de mat op te mogen. Kiyan, Arash en Milad liepen als team Poomsae Il & I Yang (Stijlvorm 1 & 2). Ze liepen de vorm explosief en synchroon. De kijkrichting was goed, standen perfect, ritme in de maat. Dit leverde het team de titel Nederlandse Kampioen op en werden beloond met elk een gouden medaille.

Laat in de middag was de tijd aangebroken voor meester Anand. Dit was wel de zwaarste poule met 2 Wereld Kampioenen en zeer ervaren Poomsae strijders. Meester Anand liep Poomsae Taegeuk Pal Yang (Stijlvorm 8) en Poomsae Taegeuk Sipjin (Stijlvorm 13). Het zag er zeer goed uit. Explosief, kijkrichting, vastzetten van de technieken, standen, blokken, ademhaling, trappen en stoten. Meester Anand ging voor de volle 100%.

Het scheelde zeer weinig of meester Anand had de 3e plek veroverd. Meester Anand gaat eraan werken om het de volgende keer wel voor elkaar te krijgen.