Shijak behaald 3 keer zilver en 1 keer brons

Zaterdag jongstleden heeft Shijak Taekwondo meegedaan aan het toernooi Open Rosmalense Sparring 2023 in Sporthal de Schutskamp in Rosmalen.

Aan dit populaire toernooi deden 320 deelnemers mee uit diverse continenten.

Onze deelnemers Dennis van der Wilden, Tyler van der Wilden, Nathan Londt en Jeremy Rodenhuis werden begeleid en gecoacht door meester Cyriel Ramdjiawan en Anand Harylallsingh.

Tyler en Jeremy debuteerden op dit externe toernooi en moesten per partij 3 ronden van 1 minuut per ronde sparren. Een goede conditie is dan van groot belang.

Tyler maakte indrukwekkende combinaties. Met zijn timing wist hij de nodige punten te maken op zijn tegenstanders en behaalde met trots brons.

Jeremy volgende kort na het succes van Tyler. Hij ging in zijn eerste partij er vol in en wist de 1ste ronde vrij snel op zijn naam te zetten. De tweede ronde was minder eenvoudig  maar met veel combinaties van trappen en stoten is het gelukt om ook de 2de ronde naar zijn hand te zetten en won deze partij. Na diverse partijen in zijn poule mocht hij weer knokken voor de 1ste of 2de plek.

Jeremy gaf in alles wat hij in huis had, maar kon helaas deze partij niet winnen en nam zijn eerste externe zilverplak eervol en sportief  in ontvangst.

In de middag kwamen de hoge graduaties zwarte slip en hoger aan de beurt. Nu was het aan Dennis en Nathan om hun kwaliteiten te laten zien. Zij moesten per tegenstander 3 ronden van elk 1.5 minuut per ronde sparren.

Dennis zijn eerste tegenstander kwam uit Duitsland. Het was een explosieve partij met meerdere hoofd en pantser treffers.  De Duitser kwam een aantal keer in aanraking met de harde rake acties van Dennis. De volgende partij was tegen een grote Nederlander. Dennis bleef lekker bewegen  en gaf rake punten op de pantser en op het hoofd. Zijn 3de partij moest Dennis tegen een sporter uit Sint Maarten. Dennis hield goed stand. Hij won zelf de eerste ronde, maar kon de partij op het laatst niet naar zich toe trekken. Dennis heeft de zilveren plak weten te behalen.

Nathan en zijn tegenstanders waren erg aan elkaar gewaagd. Snelle combinaties van trappen en stoten volgden elkaar in hoog tempo op. Tijd om met je ogen te knipperen was er niet bij. Nathan had er duidelijk zin in en wist de zilveren plak te bemachtigen.

Dit was een geslaagd toernooi voor Shijak Taekwondo Leidschenveen.