Zaterdag 19 november jl. werd er in het Top- Sportcampus in Den Haag (Zuiderpark) het Nederlands Kampioen (NK) Sparren georganiseerd. Er deden 148 deelnemers uit Nederland aan dit kampioenschap mee.

Aan de NK Sparren mogen alleen A categorie deelnemers meedoen die:  

Van Shijak Taekwondo Haaglanden deden de ervaren A-categorie sporters Jayden en Nathan Londt mee. Beiden heren werden begeleid door de Shijak coaches Anand Harylallsingh en Wouter Staallekker.

Als voorbereiding op dit toernooi is erg hard getraind op conditie, lenigheid, explosiviteit en inzicht. Beiden heren hebben geen training gemist om zich goed voor te bereiden voor de NK.  De beste vechters van Nederland doen mee aan de NK. Een perfecte fysieke vorm is dan ook een vereiste.

Nathan zit in de Cadetten A-klasse tot 14 jaar en Jayden zit in de Junioren A-klasse tot en met 17 jaar.

Jayden mocht het spits afbijten. Zijn eerste tegenstander was ook meteen een met heel veel wedstrijdervaring. De focus en wil om te winnen bij Jayden was enorm groot. Zowel Jayden als zijn tegenstander maakte de ene na de andere snelle trap en rake stoot combinaties. Veel gecombineerde highkicks en om het as gedraaide gesprongen trappen richting hoofd en/of borstbeschermer. Het was een ongelooflijke spannende partij. Jayden kwam net een punt te kort om door te gaan naar de volgende partij en heeft hierdoor net geen podiumplek weten te bemachtigen. Er is al een vervolg plan opgemaakt door de coaches van Jayden om volgend jaar een nog beter resultaat neer te zetten.

Niet veel later was Nathan aan de beurt. Nathan was in goed conditie en had er zin om NK-kampioen te worden. Zijn geduchte tegenstander was wel een kop langer en een stuk leniger maar dat weerhield Nathan er niet van om het gevecht aan te gaan. Zijn tegenstander ging goed van start en begon uit te lopen op punten. Nathan zette zijn spel om en begon weer lekker in te lopen. Lage en hoge trappen volgden elkaar in rap tempo op. Veel hiervan waren goed raak. Nathan had de partij bijna naar zijn hand gezet maar helaas niet binnen de tijd van 1min .30sec. Nathan heeft het ontzettend goed gedaan en heeft als podiumplek de zilveren beker weten te bemachtigen. Gefeliciteerd Nathan met het behaalde resultaat.