Dennis goud, Milan en Nathan Zilver en Jayden Brons

Zaterdag 25 juni jl. is Shijak Taekwondo met een geselecteerde groep richting de “20ste Open Windmills Taekwondo Championships 2022” vertrokken. Dit toernooi werd georganiseerd door de TAEKWONDO BOND NEDERLAND (TBN) in Sporthal Deeto te Dordrecht.

De Open Windmills stond voor de Corona bekend als een harde internationaal toernooi met ruim 40 nationaliteiten.  Nu waren voornamelijk Nederlanders, Belgen en wat Duitsers. In plaats van 600 deelnemers waren er nu 227 deelnemers.

De volgende deelnemers van Shijak Taekwondo deden mee:

Jayden Londt, Nathan Londt, Milan van Rijt en Dennis van der Wilden.

De strijders werden begeleid door de coaches Meester Cyriel Ramdjiawan en Meester Anand Harylallsingh.

Voordat ze aan dit toernooi mochten en konden deelnemen hebben ze de weken ervoor keihard getraind, op conditie, lenigheid, explosiviteit en veel meer. Mentaal en fysiek waren ze er helemaal klaar voor.

Nathan mocht de spits afbijten. Hij bewoog al zijn partijen soepel over de mat. Nathan maakte mooie rake combinaties. Dit leverde hem veel punten op. In de finale heeft hij de partij helaas niet naar zijn hand kunnen zetten. Nathan heeft wel de 2de plek weten te veroveren.

De rest van de partijen volgde in de middag na de pauze.

Jayden Londt mocht eindelijk aantreden en ging heel erg explosief van start. In de partij van de halve finale moest zijn tegenstander het binnen een paar seconden afzien. Jayden raakte het hoofd van zijn tegenstander maar de punten werden niet toegekend. Zijn voet was al een centimeter verwijderd van het gezicht van zijn tegenstander toen er Kalyeo (stop) werd geroepen door de veldscheidsrechter. Zo een aktie stop je dan niet meer. Na een aantal mooie zeer snelle trap combinaties volgde er een ongelukkige aktie. De tegenstander maakte een Yeop Chagi en tegelijkertijd maakte Jayden een Dwit Chagi. Helaas kwam deze trap is lager dan gepland. De partij kon hierdoor geen doorgang meer vinden. Jayden mocht niet verder maar wist wel te eindigen als 3de in een poule van 6

Milan van Rijt had in de finale een tegenstander die wel twee en een halve kop groter was dan hij. Tevens ook veel zwaarder. We wisten hierdoor dat voor Milan het een hele moeilijk partij zou gaan worden. Milan heeft gestreden als een tijger en gaf geen centimeter van de mat weg. Ondanks de vele mooie acties die Milan wist te maken, was dit niet genoeg om van deze reus te winnen. Milan behaalde de 2e plek.

Dennis wist ook de finale te behalen. Hij liet zijn tegenstander zien waarom hij de voorafgaande weken zo hard had getraind. Dennis veegde de mat aan met zijn tegenstander. De elektronische hogo (borstbeschermer) registreerde zijn punten niet omdat hij te hard trapte. Gelukkig maakte Dennis flitsende en rakende acties naar het hoofd van zijn tegenstanders die wel geregistreerd werden. Dit was zeker de mooiste partij van de dag. Dennis wist de welverdiende gouden beker te bemachtigen