Op zaterdag 20 april heeft Myra meegedaan aan de Scheidsrechtersopleiding en succesvol haar diploma gehaald.

Dit diploma is vereist voor Taekwondoka’s ouder dan 14 jaar om aan het  1ste zwarte band examen te mogen meedoen. De deelnemers  doen essentiële kennis op van regels, de Koreaanse taal en zichzelf verdiepen op de essentie en regels bij nationale en internationale wedstrijden.

Regels en discipline in Taekwondo

In taekwondo draait alles om discipline en strikte naleving van regels. Het scheidsrechters diploma stelt de leden in staat om een diepgaand begrip van deze regels te verwerven en ze op de juiste manier toe te passen tijdens wedstrijden. Dit zorgt voor eerlijke en veilige competitie, wat de integriteit van de sport bevordert en ruimte geeft om de deelnemers verder te bekwammen in de mooie en spectaculaire geldige taekwondotechnieken.

Het Belang van de Koreaanse taal

Een ander belangrijk component van het scheidsrechters diploma is het beheersen van de Koreaanse taal. Met veel termen en commando’s in het Koreaans is dit een noodzakelijke vaardigheid om effectief te communiceren tijdens wedstrijden. De leden van Shijak Taekwondo zijn al vanaf de witte band gewend om de taal te leren bij de halfjaarlijkse theorie-examens zodat ze ook hun rol als scheidsrechter succesvol kunnen vervullen. Hierbij helpen ook de Edu Sparringstoernooien, waarbij de Shijak-leden als vanaf de blauwe band al mogen helpen als hoekscheidsrechters.

Gefeliciteerd Myra!!!

Myra op weg naar de Zwarte Band 1ste DAN.