Zaterdag zijn Ervin en Dennis opgegaan voor het centrale Zwarte Band examen in Almere. Dit is een landelijk Zwarte Band examen voor heel Nederland. Hier worden zwarte band examens tot en met de 7de Dan afgenomen door de examinatoren van de Taekwondo Bond Nederland (TBN).

De 8ste en 9de Zwarte band Dan graden worden afgenomen in Korea.

Examenprogramma:

De kandidaten voor de 1ste zwarte band moeten eerst een schriftelijk theorie examen afleggen van de Taekwondo- en Koreaanse terminologie. Vervolgens 3 stijlvormen, gevolgd door hand-beentechnieken , kussen sparren, wedstrijdsparren, bevrijdingen vanuit vast pakkingen/wurgingen en tenslotte enkele dikke planken in een vloeiende beweging tegelijk  in de lucht doortrappen. Voor de 2de zwarte band moest Ervin extra gecombineerde aanvallen van mes en stok afweren en de tegenstanders uitschakelen.

Geslaagden

Er zijn landelijk slechts 18 geslaagd van de 75 kandidaten. Daarbij zaten Dennis en Ervin ook tussen. Ze kregen complimenten van de examinatoren dat ze de beste kandidaten waren op het veld. Een opsteker voor de trainers van Shijak taekwondo die de week daarvoor als 1 na de beste Club van Nederland is geëindigd met kampioenschappen.

Zie Danexamen filmpje

https://www.youtube.com/watch?v=KGLqM7CsmG0