Jongstleden zaterdag zijn de huidige potentiële zwarte band kandidaten:

Tijn Bisschop, Nathan Londt, Zayd Abdoelgafoer, Dennis van den Wilden, Jonah van der Helm en Ana Bispo vergezeld met meester Anand naar het centrale scheidsrechters instituut van de Taekwondo Bond Nederland (TBN) in Nieuwegein gegaan, om de eerder bestudeerde Scheidsrechters reglementen een theoretische- en praktische toets af te leggen.

In de ochtend werd het theoretische deel behandeld en in de middag  het praktische deel, waarbij de deelnemers de kans kregen om eerst te oefenen. Chong (blauw) Hong (rood)

De deelnemers van Shijak kregen complimenten, omdat ze zeer belangrijke en kritische vragen hebben gesteld over de effectiviteit en functionaliteiten van de huidige regels. Zoals bekend worden alle leden van Shijak vanaf de witte band al voorbereid op deze verplichte opleiding en diploma als vereiste voor de 1ste zwarte band.

Met trots mogen we vermelden dat alle leden van Shijak Taekwondo dit belangrijke mijlpaal bereikt door succesvol hun scheidsrechters diploma te behalen.

Dit diploma is essentieel voor hun reis naar het 1ste zwarte band examen, waarbij ze essentiële kennis opdoen van regels, de Koreaanse taal en zichzelf verdiepen op de essentie en regels bij nationale en internationale wedstrijden.

Regels en discipline in Taekwondo

In taekwondo draait alles om discipline en strikte naleving van regels. Het scheidsrechters diploma stelt de leden in staat om een diepgaand begrip van deze regels te verwerven en ze op de juiste manier toe te passen tijdens wedstrijden. Dit zorgt voor eerlijke en veilige competitie, wat de integriteit van de sport bevordert en ruimte geeft om de deelnemers verder te bekwammen in de mooie en spectaculaire geldige taekwondotechnieken.

Het Belang van de Koreaanse taal

Een ander belangrijk component van het scheidsrechters diploma is het beheersen van de Koreaanse taal. Met veel termen en commando’s in het Koreaans is dit een noodzakelijke vaardigheid om effectief te communiceren tijdens wedstrijden. De leden van Shijak Taekwondo zijn al vanaf de witte band gewend om de taal te leren bij de halfjaarlijkse theorie-examens zodat ze ook hun rol als scheidsrechter succesvol kunnen vervullen. Hierbij helpen ook de Edu Sparringstoernooien, waarbij de Shijakleden als vanaf de blauwe band al mogen helpen als hoekscheidsrechters.

Een toegangspoort naar hogere Taekwondo niveau bij Shijak

Als scheidsrechters dragen ze bij aan eerlijke en goed georganiseerde competities, waarbij ze zowel hun eigen vaardigheden als de sport in het algemeen naar een hoger niveau tillen en in het bijzonder van Shijak Taekwondo. De komende periode hebben ze bij Shijak de mogelijkheid om deze vaardigheden veelvuldig te oefenen als alle aspecten van het scheidsrechteren eigen te maken.

De prestatie van Shijak Taekwondoleden bij het behalen van hun scheidsrechters diploma is een stap in de goede richting van hun doelen, waaronder het verkrijgen van de 1ste zwarte band (van de 10de ) en het verder ontwikkelen in de taekwondo en wedstrijden zoals Sparring en Stijl .

Met een diepgaand begrip van regels, beheersing van de Koreaanse taal en een oog op nationale en internationale wedstrijden, zijn ze goed voorbereid om hun reis in de taekwondo-wereld en Shijak voort te zetten. We feliciteren hen met hun inzet en wensen hen veel succes in hun verdere avonturen bij Shijak Taekwondo en in taekwondo in het algemeen als mooiste en beste sport voor je persoonlijke ontwikkeling en welzijn.