Aimad Akkabi van Shijak Taekwondo geslaagd voor zwarte band

Na een effectieve training van 1 jaar is Aimad geslaagd voor zijn zwarte band 1ste Dan.

J.l. zaterdag is Aimad opgegaan voor zijn zwarte band examen. Dit examen  werd door de Taekwondo Bond Nederland (TBN)  in Nijmegen georganiseerd.  

Aan dit centrale zwarte band examen deden circa 200 deelnemers uit heel Nederland mee die beoordeeld zijn door een 30-koppige TBN-examencommissie.

Aimad werd begeleidt door zijn trainer Anand Harylallsingh en voor de praktijk examens was  Wouter Staallekker examenpartner.

Aimad was zeer goed voorbereid voor zijn zwarte band examen. Voorwaarde voor deelname is o.a. het behalen van zijn scheidsrechters diploma, die hij in 2019 cum laude had gehaald. Op het examendag zelf moest hij nog 7 examenonderdelen afleggen.

  1. Schriftelijke theorie examen in de Taekwondo Koreaanse taal.
  2. Perfect uitvoeren van de 8 vereiste Stijlvormen.
  3. Diverse series aanvallen verdedigd met hand-  en aanvalstechnieken.
  4. Minimaal 14 series van aanvallen verdedigd met been-  en aanvalstechnieken.
  5. Allerlei series van bevrijdingen en uitschakelen van de tegenstander bij  onverwachte vastpakkingen en wurgingen.
  6. Voor het sparringsdeel met volledige beschermingen heeft Aimad in dit jaar aan veel interne en externe sparringswedstrijden gedaan, waar hij bij zijn zware band examen ruimschoots de vruchten kon plukken tegen zijn examen partner Wouter.
  7. Tenslotte moest hij 3 dikke planken van 2 cm met een vloeiende beweging met prefecte uitgevoerde arm- en beentechnieken in een klap breken.

Voor dit examen zijn helaas 50% van de deelnemers gezakt.

Aimad is voor alle onderdelen geslaagd en kreeg nog als compliment van de commissie dat hij zeer goed en explosief zijn examen heeft afgelegd.  Shijak Taekwondo is weer een zwarte bander rijker.

Contact

Vul uw gegevens in met uw vraag we zullen u zo snel mogelijk voorzien van een antwoord.

Adres van trainingszaal: Eendenplein 1 Leidschenveen Den Haag