Go to Top
  • No products in the cart.

Noa Wong 3e op NK

Shijak Taekwondo veroverd podiumplaats bij de Nederlandse kampioenschappen Taekwondo

Zaterdag 21 november heeft de 9-jarige Noa Wong van Shijak Taekwondo meegedaan aan de Nederlandse Kampioenschappen Stijl in sportcentrum Lunetten te Utrecht.

Aan dit kampioenschap deden 160 deelnemers mee uit heel Nederland.

In tegenstelling tot andere deelnemers die ingedeeld waren in poules van 2 a 3 deelnemers, moest Noa het opnemen tegen 12 deelnemers in haar poule in de categorie blauwe tot zwarte band.

Noa startte een beetje gespannen aan de eerste ronde van haar eerste Nederlandse kampioenschap. Ze scoorde zonder veel moeite veel punten en ging door naar de halve finale. Na deze ronde streden 8 deelnemers in de finale voor de podiumplaatsen. In  tegenstelling tot de voorrondes ging Noa voluit in de finale.

De strijd ging gelijk op voor de podiumplaatsen. Ze miste op 0,5 punten na de 1ste plaats en 0,3 punten na de 2de plaats en nam zeer trots de bronzen bokaal in ontvangst.

Gezien haar prestaties en selectietraining voor het nationale talententeam is ze thans definitief opgenomen in het nationale talenten team. Ze zal één keer per maand naar Zuid-Nederland afreizen om onder leiding van de bondscoach te trainen met de Nederlandse selectie. We zijn super trots op Noa!

De poule indelingen en uitslagen van dit toernooi zijn te vinden op ma-regonline.com.