Go to Top
  • No products in the cart.

Jayden Londt geslaagd voor zwarte band

 Op 3 november jl. heeft de 13 jarige Jayden Londt bij het nationale DAN examen zijn zwarte band 1ste Dan taekwondo behaald.

Na een lange periode van hard trainen samen met zijn partner Shane Somedjo en onder begeleiding van trainers  Anand Harylallsingh en Wouter Staallekker  was Jayden er echt klaar voor.

Het halfjaarlijkse centrale Dan-examen van de Taekwondo Bond Nederland  werd dit keer gehouden In Lent nabij Nijmegen.  Er deden circa 30 kandidaten aan dit examen mee!. Er werden totaal van 6 onderdelen geëxamineerd; Koreaanse terminologie, stijlvormen, 1-stap sparring, zelf verdediging, sparring, en breek test, waarbij 3 houten planken  in één actie  in een vloeiende beweging  met de juiste technieken gebroken dienen te worden.

Helaas zijn er slechts 25% van de deelnemers geslaagd. Gelukkig behoorde Jayden bij de 25% geslaagden. In alle onderdelen blonk Jayden goed uit. Alleen bij het laatste onderdeel wist Jayden het spannend te maken.

Een harde trap op de eerste plank gaf niet het gewenste resultaat. Jayden herpakte zich en concentreerde zich in de herkansing wederom op alle 3 planken, die met een soepele vloeiende beweging allen  met precisie, kracht en snelheid doorgingen.

Met grote opluchting  mochten de trainers en toeschouwers  feliciteren met het behalen van zijn Zwarte band 1ste Dan Taekwondo .

Een mooi resultaat voor Shijak Taekwondo.

Weer een zwarte bander erbij!!!

Shijak heeft al meer dan 100 zwarte baders opgeleverd!

Mede opgesteld door Wouter!