Go to Top
  • No products in the cart.

Boyd Nederlands kampioen

Op 18 oktober vond weer het jaarlijkse Nederlands Kampioenschap Poomsae plaats in de Topsporthal in Rotterdam. Namens Shijak deden Boyd Hagebeek en Rianne Der Weduwe (mee om de felbegeerde titel te veroveren.

Rianne zat zoals altijd in een zware poule, waarvan de helft van de meisjes in het Nederlands Team zitten. Vol goede moed ging Rianne de wedstrijd in en presteerde boven verwachting. Helaas was een balansverstoring net iets te groot om naar de volgende ronde te gaan.

Boyd Hagebeek heeft na veel succesvolle jaren al een echte favorieten rol te pakken. Hoewel het vroeger best spannend was, was zijn niveau nu toch een stuk hoger dan zijn concurrenten. Het was dan ook al vroeg in de wedstrijd duidelijk dat hij zijn titel als Nederlands Kampioen zou behouden.

Door zijn doorzettingsvermogen en discipline sluit Boyd zijn wedstrijden in de B-categorie af met een gouden plak. Binnenkort gaat Boyd op voor de zwarte band en het is erg waarschijnlijk dat hij de volgende wedstrijden mag draaien in de A-categorie. Waarbij kwalificatie voor EK’s en WK’s mogelijk is. We feliciteren Rianne en Boyd met dit goede resultaat en we zien voor beide sporters een succesvolle toekomst tegemoet!